Jokaiselta suomalaiselta

7.5. Lissabonissa marssi vajaa pari tuhatta ihmistä kannabiksen laillistamisen puolesta osana maailmanlaajuista Global Marijuana March -tapahtumaa. Vaikka paikallista huumausainelainsäädäntöä on lievennetty vuosituhannen alussa, tilanteeseen ei voi vielä olla tyytyväinen.

Portugalissa päihteiden käyttäminen on yksityisasia, ostaminen ei ole rikos, mutta viljely, valmistus ja myyminen ovat. Porsaanreikä lainsäädännössä sallii ns. Design -huumeiden laillisen myynnin, sen sijaan siementen hallussapito on huumeiden valmistusta vastaava rikos ja saatetaan poliisin toimesta tutkia hyvinkin yli-innokkaasti.

21.5. Turussa marssi reilu sata henkeä kannabiksen laillistamisen puolesta. Päivämäärä oli vaihdettu GMM:ä -myöhemmäksi viimevuotista paremman kelin toivossa, sekä josko Eurocultured -tapahtuma houkuttelisi lisää väkeä myös marssille. Lopulta bussikyyti stadista jäi tulematta, poliisit eivät.

Suomessa hallussapito, nauttiminen, myyminen ja valmistaminen on laitonta – tosin siemenet eivät ole laittomia, mutta voi johtaa muuhun valvontaan. Nähdäkseni suomalaisen itsemääräämisoikeus on kuitenkin surkeampi kuin Portugalilaisen, joten myös syy protestoida löytyy – jokaiselta suomalaiselta.

En tiedä mitä tapahtui.

Mutta tiedän että moni – minä mukaanlukien – on pettynyt.

Sohvallani makaa peruna. Se alkaa nahistumaan, koska se ei tee mitään. Se voisi käyttää voimansa myönnettyjen tilaisuuksien hyödyntämiseen, mutta sen sijaan se aina valitsee olla ylittämättä aitaa. Tuosta perunasta kasvaa ituja.

Kannabis jää kielletyksi hedelmäksi, jos te jäätte kotiin tai olette hiljaa, vaikka jokainen teistä tietää tarkalleen ne syyt miksi haittoja luovasta poliitikasta pitäisi luopua. Kannabis menetetään lääkeyhtiöille, muiden terveellisten luonnontuotteiden ohella; kipuja lieventämään, muttei vaivoja parantamaan.

Kenties marssin huonolle menestykselle oli muitakin syitä. Kenties marssijulisteet jäi liimaamatta, facebook -linkit jakamatta tai sitten viranomaisia karttavat pelkurit ankkuroivat piippupiiriin myös ystävänsä.

Oli miten oli ja kertokoon ken tietää, tästä on vaikea jatkaa. Tusky:lle tämä oli moraalinen isku vasten kasvoja, vaikka hieno levy saatiinkiin aikaiseksi, eikä verkkosivuissakaan ole valittamista. Sen sijaan SKY:n vanhojen partojen puuttuminen (ja muutenkin laimea marssi) kertoo haikeaa astrologiaa yhdistyksen tulevaisuudesta.

Yksilön aktiivisuuden puute asioiden edistämiseksi – eli perunaisuus –  johtaa asioiden edistämiseen vaadittavan momentumin vajavaisuuteen, edistämistä ajavan organismin rappeutumiseen ja lopulta organismin, sekä kaikkien siitä riippuvaisten tahojen tuhoutumiseen. Tai jotain sinne päin.

Pointtini tietenkin on se, että jos et osallistu asioiden edistämiseen toiminnallasi, maksa edes JÄSENMAKSUSI. Sillä rahalla ostetaan se motivaatio asioiden aikaansaamiseksi, mikä sinulta puuttuu.

Mutta ei syyttä sormeni pelkästään sinne osoita. Jälkiviisaana pohdin, olisinko voinut tehdä tämän blogauksen kuun toisella viikolla, ja olisiko sillä ollut vaikutusta osallistujamäärään. Noh…

Edessäsi lojuvat tilaisuudet eivät ole siinä ikuisesti; huomenna hedelmän on syönyt joku muu, ylihuomenna luonto sen viimeistään mädättänyt.
Pidä siis silmäsi auki ja ole rohkea.
Älä ole peruna.

– piski

1 kommentti

 1. mauri roukala 044 0503200 said,

  27 kesäkuun, 2014 klo 19:15

  epshp maanantai aamu lääkäri kotiutti oli tultu vappu päivänä tutkimuksiin sydämmen takia. saapui sossu täti ok. saapu psykiatri ok oli 2psykiatria ja 1 sossu täti sit ei ollu ok. hoitohuoneen vessassa kusi purkkiin ja tuore hoitaja vieressä vei purkin pois. myöhemmin hoitaja haki nimet paperiin vielä myöhemmin näin näytteeni menevän lapraan ja tulos kannabiksen kohdalla positiivinen.

  seuraava aamu kotisairaalan osastolla pyysin lupaa tehdä testi uusiksi ja käytäntö sama ku epshp pää sairaalas ;) taas nätti tyttö katseli vierestä kun kaivoin mahtimeisselini esiin tipat purkkiin ja nimi papruun nyt tää käy sit mielen kiintoiseksi hoitaja tulee valittaen kertomaan että laboratorio ei näytettä huoli vaikka lääkäriltä lupa jatyttö vannoi tietävänsä mistä näyte peräisin viemäriin meni pissani mutta. saapui ilta päivä ja kun lupa oli niin marssein laporatorioon ja virallinen koe suoritettu mikä erittäin tuttu joltain ajalta apteekkisopimuksen takia. haaa nyt luit tänne asti ja saat tietää näytteiden menneen samaan laporatorioon epshp seinäjoki ja tulos positiivinen kannabiksen osalta.

  virallinen testitulos lähetettiin helsinkiin dooping lautakuntaan ja muuttui negatiiviseksi. lääkitys näkyi millilleen oikeen.

  seuraamus pikatestin tulos aika 2h valmis sossu täti soittaa lasten suojeluun.

  2viikkoa kesti tulos negatiivisen saapua hesasta

  1kk sossu täti pyytää anteeksi.

  2kk lastensuojelu vie lapset ja akan turvataloon ja poliisi pitää
  juhannus viikon putkassa.

  huom alkoholilla ei tapauksiin osallisuutta kannapigsellä ei myöskään. kellä sit. akka ja 5 mukulaa maailmalla lähestymiskielto päällä ja uusi lapsi syntyy 15.11.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: