Zen, viina ja lentämisen taito

”Tehdaskamaa” sanoi työttömäksi jäänyt. Pienillä minigripeillä tuskin on olemassa montaa tarkoitusta. Parhaiten ne ovat aina soveltuneet laittomien nautintoaineiden käsikauppaan. Kolme ja puoli grammaa viidellä kympillä. Ei paha hinta, jos tuote on nenän edessä katsottavana ja haistettavana.

Joissain piireissä vieraille on tarjottu kahvia. Harvat siitä kieltäytyvät. Toisissa piireissä kukka on korvannut kahvin. Siitäkin vain harvat kieltäytyvät. Molemmilla on yhtä suuri sosiaalinen arvo, mitä nyt vaikutus yhteiseen toimintaan poikkeaa kuten lajikkeelta voi odottaa.

0,1 grammaa raapii kurkkua. Hetkessä mieleni juoksee siemenen kylvämishetkeen. Kyseessä on kasvukauden kasvava paine. Lakipisteen saavuttaessaan se purkautuu kuin sähkö. Materiaali missä se liikkuu, on jokin kulttuurillinen matto, jonka osana kasvattaja elää.  Silmänräpäys yhteisön historiassa ja ajatuksen virta on toimitettu sinne, mikä sen haluaa ottaa vastaan. Istun edelleen älyämpärin ääressä.

”Entä jos Matti olisi tykännyt hypätä pilvessä?” kysyy jokin sohvalla.

Mielenkiintoinen ajatus. Olisiko koko kansan klovnilla muutakin tekemistä kuin olla surkea viihdetaiteilija, jos viinapullon sijaan mäen päällä olisikin hiisattu jopo? Olisiko pian maksansa menettävä Matti ymmärtänyt elämästään enemmän kuin krapula kertoo? Olisiko Matti Mervin kanssa? Kenties jonkun muun? Todennäköisesti hän olisi viimeistään mitalistina överöinyt jollain diileriltään saamalla aineella. Todennäköisesti hän kuolee johonkin aineeseen joka tapauksessa.

”Mutta hyppäsikö Matti hyvin vain siksi että oli kännissä?”

Kuvassa näkyy kuinka hyppääjä liukuu kohti hyppyriä, ponnistus ja zoomaus sormenpäiden kautta kainaloon, puvun alle, ihon alle. Tuntoaisti herättää silmänräpäyksessä lihaksiston ja halu lentää löytää siivet ilmavirrasta. Kuvassa ei ole pohdintaa, vain toimintaa. Aivotoimintoja lamaannuttava alkoholi.

”Mitä jos ajatellaan rahaa osana yhteisön välittäjäainejärjestelmää?”

Jos yhteisön toiminta hidastuu rahan puutteen tai jatkuvasti kasvavan viivästymisen vuoksi, sitä voidaan kutsua lamaantuneeksi – lamaksi. Ehkä tällä kertaa tilanne on toinen, kun koko maailma voi etsiä tilanteeseen ratkaisua yhdessä, ohittaen rahan tahtoa noudattavat virkamiehet.

Jollekin tuotteelle on aina ollut kysyntää, eikä kuolemantuomiokaan ole riittävästi lopettamaan sitä. Kun taloudella menee huonosti, rikollisuus alkaa kukoistamaan. Kun ihmisellä menee huonosti, hän tarttuu siihen oljenkorteen mihin voi.

Ja jossain on henkilö joka kasvattaa teollisesti jotain mitä ei ainakaan minun mielestäni pitäisi tarjota ilman varoituksen sanaa. Se on skunkkia.

– piski

ps. Kuten näkyy, kiireet ovat taas tehneet tepposensa. Vierailevien kirjoittajien kontribuutiot toimintaa ovat olleet tähän mennessä mainioita ja kannustamme varovasti muitakin lähettämään noin kolmen sadan sanan kertovia tai kantaaottavia tekstejä osoitteeseen hamppublogi[ät]gmail.com. Jos kirjoitustaito ei tunnu olevan täydellinen, mutta sanomaa perusteluineen löytyisi, kannattaa tarjota. Jos juttu sopii, me muokkaamme sen formaattiin sopivaksi ja palautamme tarkastettavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: