Sananen säätämisestä

Toivottavasti kaikilla jotka sellaisia aikovat nauttia, on jouluhatsit hankittu. Vielä voi yrittää metsästää viimepäivinä valmistuvia, mutta kieltämättä kalenteristakin alkaa luukut loppumaan. Onnellisimpia ovat ne jotka kolme – neljä kuukautta sitten siemenensä kylvivät.

Säätäminen on aina ikävä asia. Siis se kun joku hakee rahaa lähteäkseen käymään jonkun luona joka tuntee jonkun jolla saattaisi olla jotain ylimääräistäkin. Rahat annetaan etukäteen kouraan, ilman että tiedetään edes mitä ollaan hakemassa tai mihin hintaan, koska kaikki kuumottaa puhelinta tai jotkut jopa meseä. Pelkkä nimi osoitelistassa ei pitäisi riittää jatkotutkimuksiin törkeässäkään tapauksessa, mutta hätiä ei pitäisi olla jos softa ei pidä logia.

Mutta jos nyt päädytte säätämään niin välttäkää diilereitä. Kukinto saattaa muuttua lehtipitoiseksi matkalla ja hinta moninkertaistua. Mitä enemmän blingiä, sen suuremmalla todennäköisyydellä liikaa jenkkisarjoja katsonut replicanheiluttaja, joka tykkää kusettamisesta kusettamisen vuoksi (ihmiset on oikeesti helppoja). Jos luottamus rikkoontuu kerrankin, ei toinen yritys ole sen väärti. Kristallipallojen kilahtaessa palaute kannattaa antaakin heti, ettei mikään jää epäselväksi. Henkilökohtaisesti luottaisin eniten niihin joilla ei ole varsinaisesti puute rahasta; heidän säätämisensä on henkilökohtainen palvelus, mutta johon he odottavat vastaamista kun heille iskee puute.

Jos reissusta lähdetään hakemaan enemmän, kuten normaalisti tapana mahdollisten bensakulujen minimoimiseksi, yleensä reissuun lähtee fiktikin, oma tai lainattu. Jos lainaat fiktiä, voit hyvin pyytää hinnan pantiksi, tai ainakin kysyä kuka korvaa jos se ei tule ehjänä takaisin.  Kun välikäsiä kasaantuu, loppujen lopuksi kukaan ei ole vastuussa opiskelijaparan alkoholinkorvikeroposista.

Jos nyt kuitenkin tarvitsee säätää, niin kysy ensin onnistumisen todennäköisyys. Todennäköisyyttä on yhtä lajia: hyvä (tavara fiktille, rahat pöytään), kaikki muu on epävarmaa niin kauan kunnes pääset maistamaan ostostasi. Maksimoi onnistumisesi kertomalla säätäjälle toiveesi (mistä et halua maksaa) ja tiedät että  hän voi:

  • Tarkastaa laadun (lajike – kukkaa/lehteä – kosteaa/kuivaa – jatkettu esim. sokeriliemellä)
  • Punnita (yli 15€/g on riistoa, mutta nykypäivänä niin yleistä)

Jos hän vielä pidättäytyy ottamasta automaattisesti välistä matkakustannuksia/hakupalkkaa, tapahtuu säätö niinkuin pitääkin. Toki kulut täytyy säätäjälle korvata, mutta niistä säätäjä ilmoittaa erikseen, esimerkiksi laskemalla kuinka paljon kulut nostavat säädön gemmihintaa.

Kun kristallipallo särkyy, ei sitä kannata alkaa liimaamaan. Suositeltavaa on vaihtaa tyyppiä, suorilla sanoilla jatkettuna. Pidemmällä tähtäimellä suositeltavaa onkin laittaa talven keskelle aurinko omaan kaappiin, niin ei tarvitse murehtia kesällä kun vapaalla olevat koululaiset tuhoavat kaupungin sadot kuin ilmestyskirjan heinäsirkat. Trendien suhteen ei nimittäin ole muutosta, yhä useampi siirtyy kannabikseen, yhä useammin se on kiven alla ja sitäkin useammin hinta on kohtuuton. Tämänkin naurettavuuden meille tarjoaa kieltolaki™.

– piski

ps. Jep, taas myöhässä, seuraavaksi yritän kursia joululahjan ja vuodenvaihteeksi jotain kivaa pientä.

pps. Adressi lähestyy 18000 nimeä ja on lähetetty eteenpäin.

ppps. Joulupadan hamppupottiin kerkeää vielä osallistua. Perinteisesti hamppu-potti on ollut top kymmenen joukossa, eikä tänä vuonna ollut tarkoitus jäädä yhtään huonommaksi.

pppps. Pääkaupunkiseudulla liikkuu jatkettua kukkaa. Kukinto on kovaa ja normaalia painavampaa. Esimerkiksi lasikuitusprayllä saturoidun kukinnon polttaminen on epäterveellistä. Oireina on kerrottu olevan muun muassa päänsärky pian nauttimisen jälkeen. Jos on pakko, niin käyttäkää aktiivihiilisuodatinta tai bongia, mieluummin toimittakaa lähimpään yliopistoon tutkittavaksi ja tutkijan raportti alan järjestöille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: