Kärpäsenä taivaalla

Toimiston kahvinkeitin porisee, työpöydällä lepäävälle tarjottimelle ilmestyy sämpylöitä, kääretorttua ja muuta naposteltavaa. Suuren seinän mustavalkea fraktaali saa eteensä jätelavalta kierrätettyjä muovikasveja peittämään edes osan sen hämmentävästä olemuksestaan. Olen selkeästi ajoissa. Akateeminen vartti muuttuu hampuusin puoleksitoistatunniksi.

Toki, myöhässä aloittaminen on yksi syy miksi suomen kannabisyhdistyksen kokoukset venähtävät. Toinen syy on se että asioita on paljon. Kolmas se, että tekijöitä liian vähän. Toki kaikki hallituksen paikat saadaan täytettyä, sekä muut kriittiset toimet yhdistyksen toiminnan takaamiseksi ja laillisuusvoiman ylläpitämiseksi, vaikka edellinen yritys rekisteröidä SKY floppasikin.

Ikävä kyllä turkulainen MS-potilas ei ollut pystynyt tulemaan paikalle huonontuneen tilansa vuoksi. Kuten tiedämme, turun kaupunki on kieltäytynyt korvaamasta kannabislääkehoitoa vastoin hallinto-oikeuden päätöstä. Nopeasti lisääntyvä lääkekannabiksen tarve tulee toki aiheuttamaan kustannuksensa, jollei sosiaali- ja terveysministeriö ala etsimään nopeasti ratkaisua. Parissa vuodessa on nimittäin suomeen ilmaantunut 12 lääkekannabisreseptiä, joista 8 on MS-potilailla. MS-liitossa lääkekannabis onkin herättänyt kiinnostusta ja voidaankin olettaa seuraavan vuoden lääkekannabiskeskustelusta tulevan myrskyinen. Kuullun mukaan edistystä tapahtuu myös psykiatrisen hoidon puolella oma-aktiivien toimesta.

Tulevana vuotena mediahuomio lisääntyy lääkennabiksen vuoksi ja keskustelussa tarvitaan myös vaihtoehtoista päihdepolitiikkaa ajavia järjestöjä. SKY päättikin yrittää uudelleen rekisteröityä, jolloin se voi muun muassa toimia kattojärjestönä. SKY:n lisäksi suomessa toimii HPPry ja Vihreet Pantterit, sekä tulevaisuudessa Cannatus -kannabiskulttuuriyhdistys.

Toimiakseen tehokkaasti yhdistykset kuitenkin tarvitsevat tukea. Perinteinen ja monessa tapauksessa järkevin tapa on rekisteröityä jäseneksi. Yhdistysmaksut liikkuvat kymmenen ja kolmenkymmenen euron välillä. Toimintaa voi tukea myös muun muassa osallistumalla pr-toimintaan tai vaikkapa lahjoittamalla veronpalautuksesta 4,20 valitsema(i)lleen järjestöille.

Syyskokous venähti puolilleöin ja oma matkani vei vielä pitkiin keskusteluihin Helsingin yöhön. Eräs juoru – jonka vastuuttomasti nyt laitan nettiin – kertoi että syöpähoidon terminaalipotilaiden on ollut mahdollista saada kannabista kipujensa lievittämiseksi jo ennen lääkekannabislakeja.

– piski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: