CG: Dope Fiend

Ilmeisesti saatana löytää ilman televisiota, videovuokraamoa tai internettiäkin nuorison illanviettoon. Tuorein päihdevalistuksen muoto on nimittäin tehty niin hauskaksi ettei sillä voi olla mitään yhteistä stereotyyppisen kristityn kukkahattutädin ajatuksenjuoksun kanssa. 150 päihdeassosioitunutta pahviläpyskää kantaa nimeä Bilekuosi.

Bilekuosi
Bilekuosi

Se on seurapeli, se on korttipeli. Sen sääntökirja ei ole paksu, mutta se on englanniksi. Sen pelaamiseen sinun ei tarvitse hankkia lisää kortteja, vaikka vuoron rakenne MtG:tä jäljjiteleekin jopa korttien täppäämiseen asti. Joka tapauksessa se kulkee helposti mukana mihin tahansa 3 – 6:n hengen illanviettoon ja tartuttaa siinä sivussa runsaasti mielikuvia niin laillisista kuin laittomistakin nautintoaineista. Sentään se kaikkein koukuttavin, vaarallisin ja tappavin huume on jätetty korteista pois.

Idea on helppo. Nosta diileri – vedä kuosit (hänelle sopivalla tavalla). Kuosit löytyy matkan varrelta tai toisen pelaajan sukanvarresta, jotka voit vaikka ryöstää sillä välin kun hän on harrastamassa seksiä (jolla myös pääsee jonkinlaiseen kuosiin). Juonittelu ja combottaminen ei ole ollenkaan pahasta, vaikka kolmannen pelini ensimmäisellä vuorolla hippini kuolikin heroiinin yliannostukseen kun ei osannut käsitellä neulaa oopiumpöllyssä. Pelin verrattomuutta on lisätty sellaisilla tosielämän nokkeluuksilla kuin lokit ja GWB:n kasipallo, tai se Texin hullunkurinen puhuva hevonen.

Eli, vuorollaan nostaen ja käyttäen diileri-, douppi- ja kulttuurikortteja haetaan sitä übercomboa joka viimein työntää moodin yli 20 – 25 pisteen, ilman että mieli järkkyy, aivot hajoaa tai sydän pysähtyy. As simple as that.

Miinus kuitenkin tipahtaa nopsaan sääntökirjalle. Yhdeksän sivua kertoo säännöt niin tiiviisti kuin pystyy, jolloin muutamien tapausten – kuten joikkurinkien kohdalla – tarkkaa toimintatapaa joudutaan hakemaan englannin kielen taivutuksista. Joidenkin korttien käyttö oli myös aluksi yhtä epäselvää kuin statsien kirjanpito kuoseissa, mutta harjoittelu on ainoa mikä auttaa. Helpoin tapa onkin ottaa muutama erä kirjaten mahdolliset kysymykset ylös, jotka voi sitten ratkaista yhdessä tai lähettää pelin julkaisseelle taholle valaistaviksi.

Kahdella kympillä irtoavaa Bilekuosia tarjoaa hyvin varustetut tupakointivälineliikkeet tai voit tietenkin tilata omasi (tai joululahjan serkullesi) osoitteesta http://www.bilekuosi.fi. Hamppublogi antaa vuoden viihdyttävimmälle seurapelille arvosanaksi 8/10 ja plussan ’tarjoamistaan uusista tunnetiloista’.

– piski

ps. Oon ollut hiukan down, juttua kyllä riittäisi mutta aikaansaaminen hukkuu kiireiden alle. Jos sinulla on siis jotain sanottavaa, otamme juttuja, raakaversioita ja ideoita vastaan osoitteessa hamppublogi(å)gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: