Sinusta tulee sitä mitä sinä teet

Sanotaan että kilpailuyhteiskunnassa kuka tahansa voi olla voittaja. Voittamisen yksinkertainen kaava on harjoittelu potenssiin kymmenen. Yksinkertaistettuna ammattimuusikolla on kymmenen tuhatta tuntia harjoittelua takana, musiikin opettajalla vain puolet siitä. Blogaamisenikin on tarvelähtöistä. Ammattikirjoittajan pitäisi saada kymmenen tuhatta merkkiä julkaisukelpoista tekstiä päivässä.

Kilpailuyhteiskunnan voittajat saavat ja käyttävät palkkionsa kuten heidän ammattinsa vaatii. He näyttävät esimerkkiä muille, samalla kun seisovat alempiensa harteilla. Ongelma ei ole suuri, ellei puhuta taloudellisista voittajista. Nuo taloudelliset voittajat säilyvät nimittäin voittajina, vaikka heidän suuryrityksensä tekisi miljarditappiot. Markkinatalouden voittajat saavat ihailua vain harvalta.

Nuori yhteiskunnan tukipilari – siis se jonka harteilla seisotaan – vaipuu helposti merkityksettömyyden tunteen mukanaan tuomaan masennukseen. Ei olla, eikä välttämättä päästä siihen pisteeseen että tarvittava huomio tulisi automaattisesti, oli kyse sitten opiskeluympäristöstä, perheestä tai julkisesta elämästä.

Mutta elämä ei tule valmiiksi ennen kuolemaa. On turha vaipua masennukseen, sillä jos jotain aktiivisesti haluaa, sen myös pystyy saavuttamaan; harjoittelulla, tutkimuksella, keskustelulla tai pohdintojen kirjaamisella muiden luettaviksi. Kaikki tekeminen aiheen parissa antaa näkemystä, joka tuo aikanaan oivalluksen mitä etsit.

Viimeaikoina minua on ajanut fyysinen herääminen. Hermoratojen läpikäveleminen iltaisin rentoutuksen yhteydessä herätti yllättävillä tavoilla. Toinen kundalini kesän jälkeen toi tietoisuuteeni ihmisten energiakeskukset. Aktiivisella tutkimisella löytyy sisäelimet, jäykistyneet lihakset sekä psykofyysisen kokonaisuuden potentiaali elämänhallinnassa.

Nämäkin joogien ja gurujen elämäntuntemusta vastaavat oivallukset ovat tulleet harjoituksen kautta, ei muuten. Arviolta sanoisin että taustalla on ehkä sata tuntia lihasten rentouttamista, jonka aloitin pelkästään visualisoimalla näkymättömän käden hieromassa jäykkää pohjelihasta.

Tietenkin kannabis on pätevä työkalu tällaiseen itsetuntemukseen ja oivaltamiseen. Se herkistää kaikki aistit, myös tuntoaistin joka ulottuu syvälle ihon alle. Vapaan assosiaation virta antaa hyvän pohjan ’leikkimiseen,’ uusien asioiden kokeilemiseen.

Kun näkö- tai kuuloaisti ei vastaanota signaalia, on helppo kuunnella elimistöään. Siis jo silmien sulkeminen ja poppivehkeiden hiljentäminen kymmeneksi minuutiksi antaa mahdollisuuden elimistölle kertoa huolensa ja murheensa.

Itsetutkiskeluni jatkuu ja tällä hetkellä keskityn ääneni löytämiseen. Jokainen puhuva yksilö tietää kuinka ääni tulee itsestään, mutta kuinka moni on kuunnellut mistä hänen äänensä tulee, tai tutkiskellut mahdollisuuksia mistä ääni voi tulla? Jos lasketaan ulkopuolelle teatteriesiintyjät tai laulajat, harva ammattikunta sellaiseen kannustaa. Kukapa minua ohjaisi jollen minä itse.

– piski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: