Kerro mielipiteesi EU:n komissiolle

EU:n komissio on valitsemassa EU:n toiminnan uusia painopisteitä vuosille 2010-2014 ja kysyy kansalaisten mielipiteitä vapauteen, turvallisuuteen ja oikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset koskevat kaikenlaisia aiheita maahanmuutosta huumausainerikollisuuden torjuntaan.

Lainaus kyselyn johdannosta:

Euroopan unioni on edistynyt merkittävästi vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen luomisessa. Myönteinen kehitys lähti liikkeelle kahdesta perättäisestä monivuotisesta ohjelmasta, joissa määritettiin yksityiskohtaisesti eri alojen painopistealueet ja niihin liittyvät aloitteet.

Mainituista ohjelmista jälkimmäinen, nk. Haagin toimintaohjelma, päättyy suurelta osin vuonna 2009. Nyt onkin aika suunnata katse tulevaisuuteen ja määritellä Euroopan unionin tulevat painopistealueet tällä alalla. Mittavimpia haasteita ovat tässä yhteydessä tarve ottaa kansalaisten etunäkökohdat huomioon nykyistä paremmin, yhä globaalistuvampi maailma, jossa joudutaan tekemään tiiviimpää yhteistyötä EU:n ulkopuolisten maiden kanssa, ja alati kehittyvät teknologiat

Kysely on jo sinällään tärkeä, mutta lopussa on kaksi avointa kysymystä, joista toinen koskee eri aihealueiden tärkeyttä ja toinen lainsäädännön parantamista ja yksinkertaistamista. Jompi kumpi näistä on oiva paikka sanoa sananen kannabiksen käyttäjien oikeuksista ja toiveista.
Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen EMCDDA:n mukaan kannabiksen säännöllisiä käyttäjiä oli vuonna 2006 hieman yli 23 miljoonaa, eli noin 7% väestöstä. Kannabista kokeilleita on EU:ssa yli 70 miljoonaa, eli noin 22% väestöstä, lähes neljäsosa EU:n kansalaisista. (Lähde)

Suomenkielinen kysely löytyy täältä ja siihen voi vastata sekä anonyymisti että omalla nimellään. Myös eri yhdistykset ja yhteisöt voivat jättää kannanottonsa. Kehotan kaikkia kannabiksen käyttäjiä ja oikeusvaateemme hyväksyviä ihmisiä ilmoittamaan kyselyn kautta mielipiteensä asiasta.
7% kansalaisista on merkittävä vähemmistö. Joidenkin arvioiden mukaan sama määrä maailman kansalaisista olisi homoseksuaaleja ja heidätkin on jo vähitellen tunnustettu merkittäväksi vähemmistöksi, jota ei enää vainota julkisesti. (Lähteenä Wikipedia, joten suhtautukaa tuohon prosenttilukuun varauksella.)

Kirjoittakaa toki myös muista teitä koskevista aiheista, sillä maailma ei pyöri hampun ympärillä vaikka joskus siltä voikin tuntua. Luultavasti kannabis ei tule olemaan EU:n toiminnan tärkeimpiä painopisteitä, mutta tärkeintä on saada ääni kuuluviin ja näyttää, että mekin osaamme vaatia jotain.

949200

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: