Asiantuntijoiden lausunto ehdottaa globaalia laillistamista

Yhdistyneiden kansakuntien huumepolitiikan arvio on tämän viikon hamppu-uutinen. Ryhmä tiedemiehiä, akateemikkoja ja huumausaine politiikan asiantuntijoita on valmistellut raportin, jossa suositellaan kannabismarkkinoiden sääntelyä ainoana vaihtoehtona välttyä ns. supertehokkaiden lajikkeiden lisääntymiseltä katukuvassa. Kyseessä on muuta vuosi sitten alkanut brittiläinen Skunk -hysteria.

Onhan se skunkki hyvää kukkaa. Sanoisin kuitenkin että se on liian trippaavaa vakituiseen käyttöön. Sekin tilanne on surullinen jos joka luukulta saa saman kannabistehtaan skunkkia. Ongelmat varmasti lisääntyvät.

Jos YK:ssa viimein otetaan asia vakavasti, samalla päästään monista muista vastaavista ongelmista eroon. Britteinsaarten suunnalta kerrottiin kuinka diilerit lisäävät kukintoon lasikuitusprayllä painoa ja saavat sen samalla näyttämään hartsisemmalta. Jokainen ymmärtänee onko se lasikuidun polttaminen kuinka terveellistä. Itärajan suunnasta taas on kuultu huhu hydroponica -tuotteesta, joka on kannabista ilmeisesti muilla päihdyttävillä kemikaaleilla saturoituna.

Raportin perustelut ovat samat mitä kannabisaktivistit ovat vuosia toitottaneet: kieltolaki aiheuttaa enemmän harmia kuin siitä on hyötyä huumeiden kurissa pitämisessä. Itseasiassa, huumeiden käyttöön se ei oikeastaan vaikuta, kun taas se luo pimeät markkinat kaikkine lieveilmiöineen, mikä sitten onkin se 90% huumeiden aiheuttamista ongelmista. Odottakaamme siis kärsivällisinä käsittelypäivää, muttemme olkoot toimetta.

and in Finland…

Vaalien jälkipyykin mielenkiintoisimpia artikkeleita on sähköisen äänestyksen pehmeä floppaus. Ilmeisesti ohjeistuksessa oli unohtunut mainita viimeisen OK -napin painallus, jonka vuoksi koekunnissa reilu parisataa ääntä oli jäänyt rekisteröitymättä. Ongelma ei ole suuri ja helposti korjattavissa. Kuitenkin sähköisen äänestyksen turvallisuus on edelleen uhattuna kahdesta suurimmasta syystä: laitteen koodi on salainen ja laite ei anna paperikuittia.

Mielestäni paras järjestelmä olisi sellainen, jossa laite tulostaisi kuitin, joka vielä vietäisiin erikseen laatikkoon. Tällä tavalla äänestäjä tietää äänensä menneen sinne minne piti ja ne vaalituloksetkin saadaan heti koneista äänestyksen päätyttyä (jonka jälkeen tietenkin suoritetaan tarkistuslaskenta). It’s a win-win.

Toinen puhuttanut asia on Orwellialaisuuden lisääminen. Vaikka poliisin kouluampujagoogletuksesta on pitkä matka jenkkiläiseen televisiolähetysten valvontaan, silti asiaan täytyy ottaa kantaa. Voi olla, että verkkovalvonnalla saadaan yhteys johonkin tapaukseen, josta potentiaalisesti olisi harmia yhteiskunnan muille jäsenille.

Tietäen kuitenkin verkon laajuuden ja poliisien resurssien, sanoisin että se ei ole kovin todennäköistä. Käytännössä kyseessä on lisäkustannus mitättömällä hyödyllä, se seuraava joukkosurmakin on kerennyt tapahtua ennen kuin sen jäljet on löydetty. Mutta Orwellilaisuuden lisääntymisessä meidän täytyy kysyä itseltämme mihin vedämme rajan? Mielestäni kun jo tuo kotirauhan törkeä häirintäkin on anteeksiantamatonta jos joku nyt sattuu tilaamaan verkosta jotain mitä ei vielä ole laittomaksi merkitty.

Tuntuu että suomen hallitus on kyennyt tekemään vain ja ainoastaan ongelmien piiloon lakaisua viime vuosien politiikassa. Ehkä ongelmat ovat vain niin nolo aihe, että päättäjät yrittävät pitää ne piilossa kunnes ne ovat ratkaistu. Se mitä ongelmien eteen tehdään, on sitten kokonaan toinen asia. Joka tapauksessa haluaisin mieluummin veroeurojeni menevän jälkimmäiseen kuin poliitikkojen nolouden vähentämiseen.

– piski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: