Monte Rosso

Parin tunnin päästä pärähtää Monte Rosson toinen esitys käyntiin YLE 1:llä. Jon Sundellin käsikirjoittama oodi vapaudelle tallentui lyhytelokuvaksi Tuomas Milonoffin ohjauksessa. Madventuresin toinen miehenpuolikas, Riku Rantala, omistaa yhtiön jolta projektiin liikeni parikymmentä tonnia. Yleisradiolta rahoitusta tippui peräti 175 000, mutta kuka maksoi elokuvassa näkyvät yrtit?

No ehkä sillä ei ole väliä, mutta elokuvalla on. Leffassa pahat pirinistit nyysii fillareita eteenpäin myytäväksi, pakotetaan asiakkaat ostomielentilaan crackin pakkopoltolla ja kukasta on aina pula, vaikka sitä näkyisi nurkissa lojuvan. Pahin mahdollinen paikka kolmikymppisen Ekin elää, varsinkin kun on perjantai ja haluaisi tarjota hatsit stadin kuumimmalle kisulle. Ehkä tunteet sekoittava draamakomedia, tai sitten vain viihdyttävä kulttuurimainos kolmikymppisille.

Kyllä, mielestäni TV-luvan maksaneiden rahat menivät hyvään käyttöön – Suomalaisen tuotannon tukemiseen.

Madventures kaksikko Riku ja Tunna ovat jo pisteensä keränneet muun maailman menoon meidät tutustuttamalla, nyt niitä herui Sundellillekin. Aikaisemmin Rantala on työstänyt värikkään Isänmaan asialla -kirjan yhdessä Ari Lahdenmäen kanssa – mistä toki jaettakoon myös pisteet, mutta todellisen arvostuksen tämä kolmikko ansaitsee Journalisti -lehdessä julkaistusta artikkelista: Poliitikkojen Sätkynukkena.

Se on kaksi sivua pitkä ja täynnä asiaa. Se ei saa kadota.

– piski

2 kommenttia

 1. Monte Rosso said,

  7 lokakuun, 2008 klo 18:31

  Elokuva on nähtävissä Helsingissä isolla kankaalla ja täydellä laadulla Tennispalatsi 2:ssa digitaalisena esityskopiona vielä kolmannen ja viimeisen viikonlopun pe 10.11. ja la 11.11. klo 22.30!

  Katso traileri: http://www.monterosso.fi ja varaa liput: http://www.finnkino.fi!

 2. Aleksi Sirviö said,

  8 marraskuun, 2008 klo 11:40

  Elokuva yllätti positiivisesti, ja tarkemmin pähkäiltyäni hoksasin etten parempaa elokuvaa ole edes nähnyt. loistavaa työtä :>


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: