The End Is Nigh!

Älkää peljätkö veljet ja sisaret, sillä loppu on lähellä! En puhu siitä kaiken lopusta, millä uskonnolliset instituutiot ovat ihmisiä pelotelleet koko olemassaolonsa ajan. Kyse toki on tuomiopäivästä, mutta vain vanhentuneen päihdekulttuurimme ja näivettyneiden päättäjiemme sellaisesta, tapahtui nimittäin niin että ilouutinen viimein painettiin papyrukselle ja levitettiin koko maahan, jota kaksi ihmismielen ja -ruumiin murhaajaa ovat vuosikymmenet vaivanneet.

Puhun tietenkin Helsingin Sanomien kannabisaukeamasta, jolta löytyivät seuraavat uutiset:

Lukuunottamatta paria asiaa, joista asiaa tuntematon Teuvo Tuulipuku saa vain yhdenlaisen käsityksen, uutiset olivat kirjoitettu tutkimustietoon perustuen ja totuutta hyvin heijastaen. Kyseinen aukeama on varmasti saanut lähtökohtansa EU:n 700 -sivuisesta tutkimuksesta. Aukeaman tekeminen on varmasti aiheuttanut keskustelua Hesarin toimituksessa. Julkaiseminen on varmasti tuottanut paljon sekä negatiivista että positiivista palautetta toimitukselle.

Mutta sana on kuulunut Suomen suurimmassa lehdessä. Seuraaviin eduskuntavaaleihin on enää pari vuotta ja uskoakseni jokainen vaaleihin osallistuva joutuu ottamaan kantaa käytöstä rankaisemiseen, omaan käyttöön tuottamiseen, sekä lääkekäyttäjien asemaan. Nyt jos koskaan – IMHO – kannabiksen laillisuustatuksen muutos näyttää osuvan seuraavalle eduskuntakaudelle.

Toki vastusta edelleen löytyy, kuten uutisten keskusteluista pystyy näkemään, mutta perustelut eivät ole parantuneet vuosikymmenien propagandasta tai muista puolitotuuksista, mitkä on kumottu samoilla ja toisilla palstoilla jo moneen kertaan. Liian myönteisiä näkemyksiä edelleen karsastetaan ja sensuroidaan, vaikka myönnänkin että tuloksia jonkin verran vääristää linkkien jakaminen esim. hamppufoorumilla ja tilanne sellaisenaan antaa mahdollisuuden jonkun kyselyn sensurointiin.

Radio Rockin Absoluuttinen Totuus -kysely ilmoitti yli 70 prosentin kanavan kuuntelijoista haluavan laillistaa kannabiksen. Tällä hetkellä kysymystä tuloksineen ei kuitenkaan löydy Radio Rockin nettisivulta, vaikka suoraan julkaisemiseen ei mitään estettä olekkaan. Hesarin kysymys ”Oletko kokeillut kannabista?” tuotti 46/54 -tuloksen, mutta he sentään ymmärsivät mainita mahdollisen vääristymän johtuvan linkityksestä, eivätkä sensuroineet kysymystä tuloksineen.

En usko että Radio Rockin nettisivun ylläpito seuraa ko. linkityksiä, vaan kyselyn loistaminen poissaolollaan johtuu nimenomaan ”väärästä” tuloksesta. En myöskään usko että 46% suomalaisista on kokeillut kannabista, todennäköisesti lukema on noin 20%:n luokkaa, kuten Hesarin hamppuaukeaman tilastot osoittivat.

Mutta ei siinä vielä kaikki. STT:n mukaan ”Kannabiksen lääkekäytöstä on tulevaisuudessa tulossa yksiselitteisesti laillista.” Kaliforniassa vuorostaan osavaltio on saanut tarpeekseen liittovaltion viranomaisten harjoittamasta lääkekannabis -apteekkien ratsaamisesta ja antavat nyt lääkekannabiksen osavaltion viranomaisten jaettavaksi.

Kevyemmät uutiset kertovat maailman tunnetuimman hampuusin, Bob Marleyn saavan oman patsaan Serbialaiseen kylään. Youtubesta löytyi myös hyvä pätkä Sveitsin luonnonhampusta ja sen käytöstä.

Enää muutama vuosi, niin hampuusin ei tarvitse pelätä työelämästä syrjäytymistä purkkiin pissimisen vuoksi. Enää pieni tovi, niin savun haju ei tuo paikalle sinisiä valoja. Enää vain silmänräpäys sivistyksen historiassa, ja hiisaajallakin on olemassa ihmisarvo.

– piski

Korjaus (28.8.): Hesarin artikkelit eivät vieneet kokonaista aukeamaa, vaan 2/3 yhdestä sivusta.
Radio Rockin Absoluuttinen totuus -kyselyn tulokset on nyttemmin julkaistu, vain muutaman päivän myöhässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: