Mitä seurakoira sanoi mesikämmenelle?

Tuorein sotilaallinen kriisi kaukasuksella tuntui saavan ison osan meistä – rauhaa rakastavista hampuuseista – takajaloilleen. Mustan meren rannalla oleva Georgia tuli nopeasti nuortenkin keskuudessa kahvipöytäkeskusteluihin kolmesta syystä.

 • Konfliktin toinen osapuoli – siinä vaiheessa kun ensimmäiset uutiset tänne asti kuului – on naapurimme Venäjä.
 • Georgia on osa Irakin sotaa käyvää liittoutumaa ja pyrkii NATO:n.
 • Hallitus näkee tämän hyvänä tilaisuutena edistää puolustuksemme ulkoistamista NATO:lle.

Lyhyesti pihalla olleille: Pekingin olympialaisten aattona Georgia hyökkää etelä-Ossetian pääkaupunkiin voimassa olevasta tulitaukosopimuksesta huolimatta. Puolitoistatuhatta Tskhinvalin asukasta kuoli, mukaanlukien Georgialaisista, etelä-Ossetialaisista ja Venäläisistä koostuneet rauhanturvaajat alueella. Venäjän sotajoukot menivät väliin, Georgian alueelle ja piirittivät Georgian pääkaupungin. Tehokkuudessa he tuntuisivat päihittävän USA:n sotajoukot mennen tullen.

Mutta ennen maailman parantamista ne huumeuutiset.

Tässä vaiheessa haluaisin opettaa valtion vahtikoiralle – tai siis eräälle kyseisistä puudeleista – uuden tempun. Istu, kieri ja paikka. Huume tarkoittaa laitonta päihdettä. Päihdyttävä kemikaali, joka ei ole laiton, ei myöskään ole huume. Ilmeisesti ekstaasia vastaavat hyvät ja huonot puolet omaava Mephedroni, jota saa edelleen tilattua netistä, ei siis ole huume ennenkuin se laitetaan Kratomin seuraksi lääkeainelistalle.

Mephedronia koskien voimme odottaa lääkelaitokselta pikaista lausuntoa (sanoisin alle kuukausi) mutta ei hätiä mitiä, aina on valtioita joissa saa kehittää yrttiseoksia ja kemikaaleja päihteiksi. Verkon kautta markkinoille lanseeraaminen tulee vain kiihtymään, usein ilman minkäänlaista terveydellistä kontrollia.

Muttei lainsäädännölliset porsaanreiät ole pelkästään pahaksi. Kentuckyn osavaltiossa on menossa patenttihakemus THC – morfiini -kivunlievittäjästä, jonka uskotaan auttavan särkyyn kuin särkyyn monta kertaa pienemmällä annostuksella kuin kummankaan erikseen.

Suomessa kuitenkin viisi tuhatta vuotta vanha kivunpoisto (ja päihtymis) -menetelmän saatavuus on kasvussa hurjaa tahtia. Tampereen poliisi on tänä vuonna tutkinut yli 50 kannabiksen kasvatusta (arvioiden mukaan yksi tutkinta kustantaa verorahoja yli 10 000€ ja sakkotuloina valtio saa jokaisesta 200 – 500€). Vuonna 2007 keskusrikospoliisi arvioi kannabiksen kasvavan yli kymmenessä tuhannessa kodissa. Toisin sanoen, kun olet kävellyt kolmen sadan asunnon ohitse, olet todennäköisesti ohittanut ainakin yhdet puskat.

Palatakseni Georgian tilanteeseen: Odotan konfliktin leviämistä ja harkitsen reservinarvostani luopumista vaikka edellisestä kertausharjoituksesta ei ole kovinkaan kauaa. Miksi? Toisinkuin puudelimme jotka eivät ole osanneet kertoa monesta muustakaan tragediasta totuutta, on kuitenkin olemassa eräitä joiden asiantuntemukseen luotan.

Sota terrorismia vastaan on aiheuttanut terroristien ja terroritekojen määrän lisääntymisen ympäri maailmaa. Sota huumeita vastaan on aiheuttanut huumeidenkäytön ja huumeisiin liittyvän väkivallan lisääntymisen ympäri maailmaa. Mitä siis pitäisi tehdä?

Nähdäkseni vaihtoehtoja on kolme. Avaa silmäsi, sulje silmäsi tai astu ulos pelistä. Ensimmäinen edesauttaa lastesi pelastumista pahalta maailmalta, toinen työntää heidät kadotukseen ja kolmas antaa sen mielenrauhan jonka etsimiseen kuluttaisit muuten kaiken energiasi.

– piski

ps. Vastaus otsikkoon on ”ei haukku haavaa tee.”

pps. Kirsi Virtanen puhuu päihteistä äänellä jota vanhempikin kehtaa kuunnella YLE Areenalla julkaistussa kolmevarttisessa radio-ohjelmassa. Lataa MP3

3 kommenttia

 1. laamanni said,

  22 elokuun, 2008 klo 19:28

  Niin mitäs huumeita siel Georgiassa viljeltiinkään?

 2. piski said,

  23 elokuun, 2008 klo 1:31

  Itse asiassa en tarkalleen tiedä, mutta lähistöltä löytyy toki useampikin unikon tuottajavaltio ja onhan kyseisellä leveysasteella muutenkin erinomaiset viljelysolosuhteet. Muiden muassa luonnonhamppua löytyy useammastakin alueen valtiosta, lähempääkin, myös EU:n rajojen sisäpuolelta.

 3. Heppu said,

  12 lokakuun, 2008 klo 8:38

  mistä niitä mepheronei voi tilata?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: