National Security of Finland

Tiesitkö että kannabiksen laillistamisvaatimus ei ole ristiriidassa Suomen sisäisen turvallisuuden ohjelman kanssa? Itseasiassa, se edistäisi salakuljetuksen, järjestäytyneen rikollisuuden ja väkivallan vähentämistä – tehokkaimmin oikeintehtynä.

Sisäasiainministeriön johtamalla, viime elokuussa valmistuneella sisäisen turvallisuuden ohjelmalla tähdätään Euroopan turvallisimmaksi maaksi vuoteen 2015 mennessä. Ohjelmassa käsitellään varautumista niin luonnonkatastrofeihin, rikollisuuteen kuin syrjäytymiseenkin.

Suomessa tehdään edelleen yli kaksinkertainen määrä henkirikoksia euroopan unionin keskiarvoon verrattuna, vain kolme maata menee edelle. Suomessa henkirikollisuuden ongelmaryhmä on miesalkoholistit. Vuoden 2003 jälkeen alkoholin kulutus on kasvanut 15 prosentilla ja vuosina 2003 – 2005 kuolemaan johtaneet alkoholimyrkytykset lisääntyivät 36 prosentilla. Alkoholi on edelleen suurin syy väkivaltaan ja onnettomuuksiin ja suuri osa henkirikoksen tekijöistä ja uhreista on tapahtumahetkellä alkoholin vaikutuksen alaisena. Ei siinä mitään, sillä eihän tämä enää mikään uutinen ole – tämä on alkoholin varjopuoli.

Sama kappale ohjelmassa aloitetaan syrjäytymisestä puhumalla. Ensimmäisinä johtavina tekijöinä mainitaan ”pitkäaikainen työttömyys” ja ”toimeentulo-ongelmat.” Ohjelman laatijat eivät kuitenkaan tarjoa kehittämismahdollisuuksia taloudellisen tilanteen parantamiseksi, mistä yleensä johtuu sekä päihteiden ongelmakäyttö että mielenterveydelliset ongelmat. Keinoja yhteisöllisyyden rakentamiseksi (harrastus ja yhdistystoiminta, päihdevalistus) toki toitotetaan, mutta aina nuorten pitämiseksi mukana yhteisönsä toimivina jäseninä. Mitä tapahtui todellisen ongelmaryhmän hoitamiselle, yli 50-vuotiaille työttömille? Vai eikö enää kannata? Helpompi vain odottaa että ongelma hoitaa itsensä pois?

Asiakirja ei sinänsä ota kovinkaan paljoa kantaa huumekysymykseen. Hasis mainitaan kerran, kannabista tai kotikasvatusta ei kertaakaan – ymmärrettävää toki ettei jonkun päihteen laillistamisen ehdottaminen välttämättä kuulu dokumenttia laatineen ryhmän tehtäviin – saatikka ajatusmaailmaan..

.. mutta sanon vaan, haittaa itsellenne teette kun hyvää hampunkasvattajaa rankaisette.

– piski

ps. Myöhässä, tiedän. Pidetään nyt tahtina yks blogaus per viikko, syystä tai yleisön pyynnöstä useammin – pitää meinaan hoitaa noi loppukesän kiireet ja lepäämiset pois alta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: