Toukokuu loppuu hiljaisuuteen

Viikko taas vierähti, olen myöhässä, tiedän. Ikävä kyllä minulla ei ole tänään edes paljoa kerrottavaa, joten suosittelen suuntaamaan ulos aurinkoiseen säähän kun kerta keli sen sallii ja nauttimaan luonnosta, tuosta mahtavasta ja massiivisen monimutkaisesta energianmuuntojärjestelmästä.

Hesari julkaisi tänään uutisen, joka ilmeisesti (pseudo)tutkimukseen vedoten kertoo musiikkimaulla olevan yhteyttä nuorten hasiksen käyttöön. Jostain syystä hiphop, rap ja metallikin työntää hasiksen äärelle, kun taas sellaiset turvalliset musiikit kuten klassiset, iskelmät ja humppa pitää ihmiset kaikkein kauimpana huumekurimuksesta.

Henkilökohtaisesti en usko edes Norjassa kovinkaan monen nuoren kuuntelevan humppaa tai iskelmiä, elleivät he ole asuneet konservatiivisessa pullossa vanhempiensa luona maalla kolmekymppiseksi. Myöskään uutinen ei kerro mikä musiikki korreloi (marihuanan) kannabiksen käytön kanssa. Kenties reggae? Tämänkin tutkimuksen määrärahat olisi käytetty paremmin moneen muuhun kohteeseen, ei siitä sen enempää.

Adressit.comin kannabiksen laillistamisvaatimus kerää edelleen nimiä vaikka adressi on jo pari vuotta vanha. Keskustelu käy edelleen kuumana. Vastustajat käyvät huutamassa yleensä jo moneen kertaan huudetun argumentin (tai asiavirheen), joka sitten tyrmätään kannattajien puolelta samoin kuten monta kertaa aiemmin on tehty keskustelun aiemmissa vaiheissa. Kerrankin toivoisin vastustajien antavan uuden argumentin pureskeltavaksi, jotta kannabiskeskustelua voisi edes kutsua ’keskusteluksi’ (eikä asemasodaksi).

Huomattavasti vähemmälle julkisuudelle on jäänyt (mielestäni kuitenkin tärkeä) adressi päihtymisen depenalisaatiosta. Vaatimus on yksiselitteisemmin se, ettei päihteiden käyttö (kuten perustuslaki sanoo) olisi rangaistava teko. Adressi ei sinänsä ota kantaa päihteiden valmistamiseen tai jakeluverkostoon. Adressin takana on ent. Vasemmiston kansanedustajaehdokas.

Verkossa on hiljaista. Menkää siis nauttimaan siitä mitä on annettu ja mitä ei ole vielä teiltä viety.

– piski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: