Lyhyt koristekasvatusopas

Tämä postaus käsittelee hampun kasvattamista koristekasviksi. Koristekäyttöön kasvattaminen on laillista. Huumausainerike tapahtuu vasta kun leikkaat kasvia. Myös tehokkaat kasvivalot, kastelujärjestelmät, tai huumausaineiden käyttövälineet (bongit, rizlat, piiput) voidaan katsoa huumausainerikkeen merkkeihin.

Kannabiksen kasvattaminen alkaa siemenestä. Siementen saanti suomessa on vaikeaa, koska kaikkia siementilauksia kohdellaan tullin toimesta yrityksenä kasvattaa huumausaineita. Vaikka kaikki lähetykset eivät tulliin jäisikään (huumekoirat eivät haista kannabiksen siemeniä), Hollannista tulevat lähetykset voivat joutua normaalia tarkempaan syyniin. Suomalaisilta kasvattajilta, esimerkiksi hamppuforumin basaarin kautta, voi kuitenkin hankkia siemeniä lahjoituksina tai huokeaan hintaan. Pienimuotoinen ikkunalautakasvatus onnistuu parhaiten suomen luonnossa kasvavien lajikkeiden siemenillä.

Laita siemenet talouspaperin tai vastaavan väliin. Kastele pinta suihkupullolla, niin että siemenet näkyvät paperin läpi. Laita kostutettu paperi siemenineen ilmatiiviiseen astiaan tai lautaselle kelmulla peitettynä. Anna itää muutaman päivän ajan pimeässä, huoneenlämpöisessä tilassa.

Jos siemenet ovat terveitä, muutaman päivän itämisen jälkeen ne ovat raottuneet ja kuoren välistä pilkistää valkoinen ”häntä.” Hännästä tulee kasvin juuret ja varsi, kun taas siemenen sisältä avautuu ensimmäinen lehtipari – sirkkalehdet.

Hanki ikkunalaudalle sopiva, mielellään altakasteluruukku ja aseta siemen muutaman sentin syvyydelle hyvälaatuiseen multaan (esim. Biolanin musta multa), häntä alaspäin. Jos multa on tuoretta, sitä ei tarvitse kastella. Kannabis ei tarvitse paljoa vettä ja ylikastelulla kasvin voi tappaa helposti, varsinkin nuorella iällä. Altakasteluruukku antaa hieman pelivaraa kastelulle, sillä ylimääräiset vedet valuvat ruukun läpi. Hyvä kasteluväli on noin 4 – 5 päivää. Jos olet epävarma, kokeile onko multa kosteaa upottamalla sormi multaan muutaman sentin syvyyteen.

Aseta ruukku ikkunalaudalle tai muuhun paikkaan jossa se saa auringonvaloa, eikä siinä paljoa muuta tarvitakaan. Parissa päivässä siemen on puskenut mullasta ylös ja siitä pari päivää eteenpäin siemenen kuori on todennäköisesti tippunut ja varren päätä koristaa sirkkalehdet.

Optimaalinen lämpötila on +20 – 25 astetta celssiusta, kasvin kärsiessä alle +15 tai yli 30:n asteen lämpötiloista. Kasvi kasvaa verrattain nopeasti. Jos kasvi kasvattaa pitkän varren, syy voi olla liiassa kosteudessa tai vähäisessä valotehossa. Tuuheutta tulee ajan kanssa, jos kasvin saama valoteho on riittävä.

Uros- ja naaraskasvilla on olemassa pieniä eroja lajikkeesta riippuen. Uros yleensä kasvaa kapeammaksi ja pidemmäksi. Lisäksi uroksen kukinto muistuttaa ”palleja” ennen avautumista kukiksi ja erittää keltaista siitepölyä. Naaraskasvin kukinto vuorostaan on vaaleaa tai ruskeaa ja höytyväistä, pistävän tuoksuista ja tahmeaa.

3 § Yleiskielto

Huumausaineen tuotanto, valmistus, maahantuonti, maastavienti, jakelu, kauppa, hallussapito ja käyttö on kielletty muihin kuin lääkinnällisiin, tieteellisiin taikka huumausainerikosten ehkäisemistä tai tutkintaa edistäviin tarkoituksiin. Lisäksi on kielletty oopiumiunikon, kokapensaan ja hampun viljely käytettäväksi huumausaineena tai sen raaka-aineena.

– piski

1 kommentti

  1. Kasvattaja said,

    25 toukokuun, 2011 klo 8:47

    Hyvää settiä. Ittekkin kirjotin ylläolevaan linkkiin pienet ohjeet kasvatukseen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: