The Amsterdam Experience

Luulen, että poltimme kukkaa lähemmäs parilla sadalla eurolla ja jos ei kukkaa, niin kaikki käyttämämme päihteet yhteensä ylittivät tuon marginaalisen viidesosan yhden henkilön reissubudjetista. Nyt viikkoa myöhemmin en halua ajatellakkaan kannabista, vaikka tiedän että reilun tuhannen kilometrin päässä, tälläkin hetkellä, syttyy ja sammuu monta jointtia.

Olen saanut varmistuksen kieltolain vaikutuksista. Siellä, missä joku päihde on laillista, ihmiset eivät saa nauttimisesta samanlaisia kicksejä, kuin huumeturistit, jotka matkustavat paikan päälle varta vasten päihdettä nauttimaan. Mutta huumeturistikin yllättyy, kun ensimmäisen illan jälkeen toleranssi on niin korkealla, että päihtymisestä tulee yllättävän vaikeaa. Toki, hotellin alakerran ravintolassa on suurikokoinen bongi ja hyvää kukkaakin löytää kun vähän jaksaa etsiä, mutta vaikka kuinka polttaisi, ”pilvi” ei kestä puoltakaan tuntia ja pienestä jumista tulee normaali olotila. Itse asiassa väsäämisestä tulee vaiva – helpompaa kävellä coffeeshop Babaan ja tilata space muffin.

Mitä muuta Amsterdam on kuin mukavia ihmisiä, koiria ilman hihnoja, turistiloukkuja ja kirjavaa valikoimaa erilaisia päihteitä? Tietenkin seksiä, kanaaleita, puhtaita maitotuotteita, kulttuuria ja historiaa, olutta sekä kirjava valikoima erilaisia laittomiakin päihteitä. Huumeturisti tai seksituristi, Amsterdamiin olet aina tervetullut. Se mitä et kerkeä kuluttamaan paikan päällä, voit kuljettaa kotiin stealth pilleripurkeissa tai haju/vesitiiviissä gramman vetoisissa pusseissa. Jos Suomen tullimiehet ei kuumota, osta mukaan pullo kannabis absinttia tai Aqvaa (sisältää 40mg kookapensaan lehteä).

Ja miksipä kuumottaisi. Nuo vihreähaalariset rajojemme vartijat tietävät ettei koiraa kannata kuljettaa keskellä damista saapuvien laumaa, sillä Jeppe merkitsisi joka kolmannen takkiin tarttuneen hajun perusteella. Vihreitä haalareita ei ole riittävästi käymään läpi kymmentäkään hampunhajuista matkustajaa kerralla. Näin pieniä määriä yksityiseen käyttöön tarkoitettuja Suomessa laittomia päihteitä lipuu maahan huomaamatta, Hollannin tuliaisina.

Laitontahan moinen toiminta on, vaikka sitten kyse olisi tuliaisista. Väärin se ei kuitenkaan ole, niin kauan kun kyse on henkilökohtaisesta käytöstä. Hollantilaiset ovat nääs hoksanneet – toisin kuin suomalaiset – että yksilöllä on täysi oikeus omaan mieleen, terveyteen ja omaisuuteen. Henkilökohtaisen määräämisoikeuden varjolla on sallittua kaikki, psykedeeleistä turistikaupan kokaiinipurkkeihin, -peileihin ja -pilleihin, vaikka itse päihteiden massatuotanto onkin kiellettyä samojen kansainvälisten sopimusten perusteella, mitkä Suomikin on allekirjoittanut.

Yhteisistä kansainvälisistä sopimuksista huolimatta valtioista löytyy eroja kuin sieniä sateella. Hollannin päättäjät tuntuvat oikeasti pohdiskelevan eettisiä asioita, kun paikallislehti kertoo pääministerin kutsuneen Kiinan lähettilään puhutteluun koskien Tiibetin tilannetta. Ikäraja kaikille laillisille päihteille on 16, vaikka suurimpaan osaan koffareista pääsee vasta 18 täyttäneet. Koirat saavat kävellä vapaasti kaupungilla, kunhan omistaja on mukana. Punaisten lyhtyjen alueella tytöt keikistelevät alusvaatteisillaan ikkunassa, jopa päivisin.

Kaikista näistä moraalisista ja kansanterveydellisistä ”ongelmista” huolimatta paheiden pesä ei ole palanut tai romahtanut. Itse asiassa, kokiessani Hollannin kadut, maa näyttää voivan huomattavasti paremmin kuin oma sivistysvaltiomme..

– piski

3 kommenttia

 1. Setä said,

  28 huhtikuun, 2008 klo 19:05

  Oliko Baban space muffinilla jotain vaikutusta? Itse en huomannut, että space brownie olisi tehnyt mitään.

 2. piski said,

  1 toukokuun, 2008 klo 15:59

  Itse asiassa Babassa syötiin space browniet mikä vei tehokkaasti unten maille pitkän päivän jälkeen. Muffinssivalikoima kuitenkin näytti hyvältä, vaikka jäikin testaamatta. Aika vaihtelevia tuntuu olevan noiden THC-pitoisuudet.

 3. Eemeli said,

  12 toukokuun, 2008 klo 16:36

  Mahtavaa tekstiä, pitää varmaan rupee tilaa matka!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: