Sananen matkustamisesta

Pääkaupugin paine kävi liian rankaksi. Sumussa jouduimme vetäytymään viikonlopuksi Utrechtiin, huonoon budiin kyllästyneinä ja väsyneinä. Kuuden euron junalipun päässä sijaitseva Utrecht oli kokemus omanlaatuisensa. Hollantilainen kuin Amsterdam, jointin palaessa keski-ikäisen pariskunnan pöydässä ruokaravintolassa. Epäilykseni alkaa vahvistua, koko laaja Hollanti velloo savunsumuisessa tyytyväisyydessä hoitaessaan päivittäisiä asioitaan.

Mutta kaupungista toiseen, coffarista kolmanteen. Siitä huolimatta että osasin tehdä itsestäni täyden aasin black & whiten myyjän edessä, saimme ostettua 0,8g Mistyä kuudella eurolla. Siellä ei voinut levähtää, joten jatkoimme matkaamme pitkin paikallista kanaalinvartta lauantai-ruuhkassa. Kulkumme pysähtyi smartshoppiin, jonka miellyttävä myyjä onnistui iskemään mukaamme lsd- ja afrodisiac -opuksen lisäksi tuliaisia ja Psilocybe McKennaii -sieniä, sekä tiskin alta pari efedriinikapselia pitkien päivien piristeeksi. Coffeeshop Andersom tarjosi viimeisen levähdyspaikan kaupungilla, ennenkuin illan hämärtyessä söimme sienet ja kuljimme kohti hotellia…

Aamun sarastaessa avaan silmäni tyytyväisenä. Setä sieni oli hyvä minulle, mutten voi kieltää Kokopellistä hankkimieni tripstopperien – valerian kapseleiden ja glukoosimakeisten – ansiosta, varsinkin suomessa laiton valeriana auttoi rentoutumaan ja ottamaan selkeitä askeleita tajunnan tasolla toiseen, vakaasti ja ympäristöään tarkkaillen. Helpoin trippi, joka antoi vastauksia, mutta myös herätti kysymyksiä – kuten aina.

Hamppublogin nimeen olemme jo ylittäneet monelle ymmärtämättömän rajan, hampuusin hauskanpidosta sienimiehen tajunnanlaajentamiseen. Älkää välittäkö, mikään ei ole muuttunut.

Utrecht oli puolen tunnin junassaistumisen arvoinen. Coffareissa myytävä budi oli huomattavasti parempaa kuin damissa, alue edelleen turistiystävällistä ja kaupungin keskusta oli yhtä kotoisa kanaaleineen ja asuntoveneineen. Amsterdamin bulldogin lounge on kuitenkin yhtä kotoisa kuin aimmenkin. On aika kuitata tavarat huoneeseen, tarkistaa onko taskussamme painavat kannabispussit vielä laillisten raja-arvojen sisällä ja polttaa ylimääräinen pois lumisadetta jumittaen.

Matkustakaa, se tekee hyvää.

– piski

3 kommenttia

 1. tonttu said,

  18 toukokuun, 2008 klo 0:25

  Terve, kuulostaa hyvältä reissulta! Hollannissa vieraillessaan kannattaakin tutustua myös muihin osiin, kuin vain perinteiseen amsterdamiin.
  Niin ja tuosta valeriaanasta. Sitä saa kyllä suomestakin ihan laillisesti. Luontaistuotekaupoista ja jopa apteekista pillerimuodossa.

  Hyvää!

 2. piski said,

  18 toukokuun, 2008 klo 15:45

  Joo, huomasin asian kun itse törmäsin pari päivää sitten luontaistuotekaupassa valerianaan. Valerianan laittomuus tässä blogauksessa viittasi ainoastaan hyväksyttyyn lääkekäyttöön (reseptillä saatavuuteen). En tiedä sitten onko apteekin valeriana vain reseptillä. Luontaistuotekaupassa näytti olevan 200mg kasvimateriaalina hintaan 13 euroa.

 3. piski said,

  26 toukokuun, 2008 klo 14:35

  Valerianaa kuulemma saa apteekista ilman reseptiä, joten se siitä ”tornihuhusta” :P Tattimatkaajille siis tiedoksi, fruktoosia (hedelmäsokeria) ja valerianaa saa apteekista. Ensimmäistä imeskellään tarvittaessa ja se lopettaa reissun, kun taas jälkimmäinen helpottaa rentoutumista, joko reissulle tai sen jälkeen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: