Babylon Weekly

YLE uutisoi poliittisesta kahnauksesta: Keskustan liikenneministeri Anu Vehviläinen on huolissaan puolueensa puoluesihteerin Jarmo Korhosen uhittelusta hallitukselle. Vehviläisen mukaan on tärkeää että hallituspuolueen johdolla, ministereillä ja eduskuntaryhmällä on selkeä käsitys siitä miten keskustan politiikkaa viedään eteenpäin. ”Ei keskusta voi olla yhtä aikaa sekä hallituksessa, että oppositiossa.”

IMHO, jokaisen päätöksentekoon osallistuvan pitää toimia ja puhua kuten omatunto kertoo.

Miksikö?

Koska he ovat siellä palvelemassa kansaa, ei puolueita, vaikka tilanne näyttää olevan juuri toisinpäin. Samaan hengenvetoon lisään, että kaikki puolueiden sisäiset kurinpitotoimet pitäisi tehdä laittomiksi, poislukien erottaminen taloudellisesta väärinkäytöstä. En ole opiskellut valtiotieteitä, mutta aivojen käyttöön ei tutkintoa vaadita, sinultakaan.

Hesari vuorostaan oli saanut haastattelun maailmanjärjestysteoreetikko Immanuel Wallersteinilta, joka ennustaa globaalin kapitalismin kaaoksen kestävän vielä viisikymmentä vuotta. Hänen mukaansa ”suurpääoman omistajat kaatavat lähivuosikymmeninä maailman talousjärjestelmän koska se ei tuota tarpeeksi voittoa.” Jos et ole suurpääoman omistaja, voit spekuloida mikä sinun tilanteesi on, kun talousjärjestelmä jota sinä ja kaikki naapurisi käyttävät, ei enää kelpaakaan talousjäteille.

Kuulostaako talouden luhistuminen sinun elinaikanasi mahdottomalta?

Kuinka amerikkalainen unelma on rahoitettu? Millaiseksi maailman talous on muodostunut liittovaltioiden vaikutuksesta? Tiedätkö mitään vuoden 1929 talouskriisistä? Ymmärrätkö kuinka merkittävästi öljy vaikuttaa miljardien ihmisten päivittäiseen elämään, etenkin hyvinvointivaltioissa?

Sinulla on olemassa lähes yliluonnollinen mahdollisuus ottaa kaikista näistä asioista selvää. Samalla kristallipallolla sinä tätäkin sivua luet. Eräät ennustajat tunnetaan nimellä LEAP2020.

YLE:n uutisointiin palatakseni: Markkinoilla uusia huumeita.

”Internetissä myydään uusia viranomaisille tuntemattomia huumeita, kertoo ruotsalainen sanomalehti Göteborgs Posten internetsivuillaan.”

Viranomaisille tuntemattomia päihteitä on maailmankirjo täynnä. Monia sellaisia oletettavasti luonnostakin löytyisi, mihin ihmiskunta ei vielä ole tiedettävästi törmännyt. Esimerkiksi pajun sukulaiskasvit ovat jo päässeet lääkeainelistalle, mutta tuskinpa moni suomalainenkaan viranomainen tietäisi, että siitä voi päihdettä valmistaa.

YLE ei ylitä rajojaan ingressissä, jossa ”huume” sana mainitaan osana ruotsalaisen lehden artikkelia, eikä täten välttämättä myöskään otsikossa. Haluaisin kuitenkin Julkisen Sanan Neuvoston mielipiteen siitä, voiko huumausaineeksi luokittelematonta päihdettä kutsua huumeeksi. Tästä on puhuttu ennenkin; jos kaikki niputetaan yhteen, valveutumaton osa kansasta kuvittelee kaikkien olevan yksi ja sama, kuitenkin mystisesti jättäen alkoholin ja nikotiinin yhtälön ulkopuolelle.

Jospa osa heistä sisäistäisi seuraavan lainauksen eräältä aikamme suurimmista mielistä:

Tiedon suurin vihollinen ei ole tietämättömyys, vaan illuusio tiedosta. – Stephen Hawking

YLE oli päivittänyt uutisen kello 15.23. Nyt huume -sanaa viljellään useaan otteeseen artikkelissa. Seuraava lause huutaa esille nostamista:

Suurin ongelma ovat niin sanotut uudet huumausaineet, joita viranomaiset eivät ole joko ehtineet tai osanneet luokitella terveydelle vaarallisiksi.

Toki tutkimustyö ei välttämättä ole maailman nopein prosessi, mutta eipä päihdetutkimus aikaisemminkaan ole saanut kovin merkittäviä määrärahoja. Johtuuko tästä prepositio, että kaikki päihdyttävät aineet ovat jollain tavalla kansanterveydellisesti vaarallisia?

Puolueettomien tutkimusten pohjalta toteutettua päihdepolitiikkaa minä kannatan, enkä nykyistä, oikeaksi oletetun tiedon perusteella toteutettua.

Babylonin romahtamista odotellessa,

– piski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: