Vaihto(ehto)-opiskelua

Keltaisenkin lehdistön bongannut Oaksterdamin kannabisyliopisto ei vaikuta kovinkaan megalomaaniselta opiskelijayhteisöltä. Reilu kymmenkunta luentoa seuraavaa opiskelijaa ei vielä luo kuvaa vakavasti otettavasta tohtorintutkinnosta. Oaksterdamissa opiskellaankin marihuanan lääkekäyttöä ja kasvatusta, erityisesti osavaltion kannabis-lähihoidon tarpeisiin. Kalifornialla on aina ollut liberaalein ote kannabikseen ja ilmeisesti yliopistosta suoriutuvien odotetaan työllistyvän nopeasti (nopeammin kuin insinööriemme ainakin). Sadan tuhannen dollarin vuosipalkka ei päätä huimaa. USA on kallis maa ja dollari notkahti yön aikana ennätysalas.

Googlen haku ’medical marihuana university’ tuo tarvettani enemmän hittejä näytölle. Kanadassa Malaspinan yliopisto tarjosi aiemmin tässä kuussa kurssia nimeltä ”how to be legal using and growing pot”, eli kuinka käyttää ja kasvattaa laillisesti kukkaa. Seurauksena yksi yhteen -lain kumoamisesta vastaavanlaisia kursseja löytyy enemmänkin jenkkilän pohjoisesta naapurista. 1:1 -lain mukaan lääkekannabiksen kasvattajalla sai olla vain yksi potilas kerrallaan.

Washingtonin yliopiston lehti, The Daily kertoo opiskelijajärjestön vuosittaiseen äänestykseen eksyneestä uudesta kysymyksestä. ”Pitäisikö rangaistusten kannabiksen käytöstä olla enintään yhtä suuria kuin rangaistusten alkoholin käytöstä.” Kysymyksen taustalla seisoo opiskelijajärjestö NORML (National Organisation for the Reform of Marihuana Laws). Heidän mukaansa huumesodan siviiliuhreihin kuuluu opiskelijat, jotka ovat menettäneet tukensa tai opinto-oikeutensa kannabiksen käytön vuoksi.

Outokummussa poliisit ratsasivat viikko sitten 25-vuotiaan opiskelijan asunnon ja löysivät huumeviljelmän, kertoo STT. Otsikoissa pyörii poliisin epäonnistunut yritys luoda toimivaa järjestelmää lapsipornon suodatuksessa. Laista vastuussa olevan viestintäministeri Suvi Lindénin eroa vaativa adressi löytyy myös internetistä. Sensuurilakia vastustaa edelleen moni, se näkyy adressin koossa, mutta ei kerro kuinka suuri määrä olisi tässä asiassa Suvin puolella. Ehkäpä sellainen merkittävä joukko on, tai sitten ei.

Ympäri maailmaa siis edelleen ajetaan depenalisoimisen tahtoa läpi, mutta meidän teknologia-kehittyneestä kulttuuristamme ei taida löytyä kannabisyliopiston vaatimista, tai rangaistuksiin muutosta vaativaa tahoa omien hampuusiyhdistystemme lisäksi. Julkisesti perustuslakiin vedoten käytön rikoksellisuuden kiistävä henkilö, vaikka nyt sitten tämä 25-vuotias opiskelija Outokummusta, olisi poikkeuksellinen valopilkku Suomen harmaaseen kevääseen.

Mutta vaikka massiivisen sosiaalisen teknologian uskottavuutta jouduttaisiin odottamaan vielä tovi, en aio luopua toivosta. Takana ovat vasta syntymetrit ja toivo siintää horisontissa. Kertokaamme sillä aikaa päättäjille mitä mieltä olemme turhista tai toimimattomista laeista nettiadressein.

– piski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: