Note to public: Everything is connected

Mielestäni on moraalitonta antaa alaikäiselle mitään päihdettä, tosin se maaginen raja jolla aikuisuutta mitataan ei kovinkaan usein ole kahdeksantoista vuotta, kuten päihdekulttuurin ilmiöt ovat meille osoittaneet. Länsimaisen yhteiskunnan lapset elävät sokerihurmoksessa. Kulttuurimme on riippuvainen monesta saastuttavasta teknologiasta, ja tuoreen ruoan saanti on pitkälti riippuvaista ruokaan lisätyistä säilöntäaineista. Ja on se hampuusikin riippuvainen yrtistään, muttei kuitenkaan samalla tavalla riippuvainen kuin tupakoitsija nikotiinistaan tai alkoholisti liuottimestaan.

Kunnia prosessoidun ruoan välttäjille, mutta myönnettäköön samalla että yhteiskuntamme, suomalainen elämäntapa, on riippuvainen monista hyödylliseksi kokemistamme, mutta ei välttämättä yhtä terveellisistä, teknologisista saavutuksista ja prosesseista. Länsimaista elämäntyyliä säädellään erilaisin rajoituksin ja insentiivein, jatkuvasti arvioiden media-kristallipallon tulevaisuusnäkymiä, pyrkiessä kohti kolmen prosentin kasvua. Kun yhteiskunnalle haitallisesta riippuvaisuudesta halutaan eroon, hallituksemme tehtäväksi tulee säätää Suomesta hieman parempi maa asua.

Ikävä kyllä yhteisömme henkinen ikä on kolmetoistavuotiaan tasolla. Riippuvuutemme ovat vahingollista ympäristöllemme, mutta eritoten henkiselle kehityksellemme. Valtion antaessa yrityksensä neo-liberaalin globalisaatio -pyrkimyksen käsiin, ilman valtioidenvälisiä työkaluja niiden palauttamiseen, sen olemassaolo jää riippuvaiseksi sille annetuista veroeuroista, aivan kuten päivätyöläisen vakiintunut elämäntyyli ja leipä on suoraa seurausta kuukausittain tilille tippuvasta summasta.

Kaikki asiat maailmassa ovat riippuvaisia jostain toisesta asiasta. Kuten suuressa mittakaavassa, luomalla sääntöjä mekanismeille joiden parissa hankit ja luovut, luot ja koet, voit muuttaa vaikutustasi isossa mittakaavassa. Hyvä esimerkki on kuluttajatietoisuus. Passiivisesti tunnetut (eli mainostetut) tuotteet johtavat harhaan väärinkäytettynä, kun taas aktiivisesti opitut tuotemerkit ovat rationaalisen päättelyn tuotetta. Eli ostat Suomi-joutsenta kun haluat tukea Suomen taloutta, mutta jos et halua tukea kolmannen maailman kurjuudella rahaa tekevää yhtiötä, tarvitset tietoa ostopäätöstesi taustaksi.

Lyhyesti: In intellectual, cultural and economic world, the shit you buy, is the shit you get.

Mitä nuorten päihteidenkäyttöön tulee, en edelleenkään hyväksy. Mutta hyväksymättömyyteni perustuu kulttuurillisiin normeihin (ikärajat), siellä missä fysiologiset faktat eivät näkemystä tue. Voin sanoa että imppaaminen hidastaa kehitystä, kun kyseinen päihtymistapa muutenkin vahingoittaa aivoja, ja että alkoholi varmasti on nuoren kehittyvälle elimistölle vaarallisempaa kuin yli kaksikymmentävuotiaalle, mutta kannabiksen osalta en tiedä yhtään tutkimusta, jonka perusteella ko. päihde aiheuttaisi kehitysvaurioita alaikäiselle (ymmärrettävistä eettisistä syistä johtuen tätä ei ole Euroopassa tutkittu).

Koska alaikäisellä on jopa vähemmän perustuslaillisia oikeuksia kuin täysi-ikäisellä, varoitan teitä päihtymästä laittomalla päihteellä. Vaikka osaisitte valita ihmisen fysiologian kannalta terveellisimmän tavan päihtyä, sosiaalinen verkosto, josta olette riippuvainen, tulee rankaisemaan teitä ankarimmin, jos jäätte kiinni.

– piski

1 kommentti

  1. Nice said,

    11 kesäkuun, 2009 klo 19:31

    Kannabiksen vaikutuksesta nuoriin on tehty tutkimusta. Se aiheuttaa myös nuorilla kehitysvaikeuksia, koska se häiritsee keskushermoston kasvua.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: