Yhdysvallat vaatii elinkautista kanadalaiselle kannabisaktivistille

Kanadalaista kirja- ja siemenkauppiasta, Marc Emeryä uhkaa viiden vuoden linnatuomio.

Yhdysvallat syyttää Marc Emeryä rahanpesusta ja huumekaupasta. Kansainvälisiä rikollisorganisaatioita koskevien lakien perusteella USA vaati Kanadan viranomaisia vangitsemaan Emeryn ja luovuttamaan yhdysvalloissa tuomittavaksi. Emeryn asianajajat pyrkivät sopimukseen, jossa hän kärsii lyhyen vankilatuomion Kanadassa. Yhdysvalloissa hän saisi kahdesta kymmenestä vuodesta elinkautiseen, ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Kanadalaisen kannabisaktivistin ura alkoi 1990 luvulle tultaessa. Muutamaa vuotta aiemmin hän oli saanut kumottua sensuurilain joka laittomaksi kirjat, lehdet, elokuvat ja polttovälineet. Jo tuolloin hänen metodinsa oli avoin kansalaistottelemattomuus. Emery toi maahan Jack Hererin kirjaa – Keisarilla ei ole vaatteita!, jakoi niitä eteenpäin ja ilmoitti paikallisessa sanomalehdessä rikkovansa lakia.

Marc Emery on ajanut laillistamista vaaleissa, puhunut asiasta parlamentissa ja kansallisessa televisiossa,ja hän tuottaa pro-ganja verkkolehteä ja -kanavaa. Uransa aikana hänet on tuomittu usein sakkorangaistuksiin ja joihinkin lyhyisiin vankeusrangaistuksiin Kanadan lainsäädännön vaatimasti. Emeryn avoin toiminta, rehellinen kirjanpito ja Kanadan yleinen kannabismyönteisyys on kuitenkin antanut hänen jatkaa toimintaansa. Hänen arvioidaan tienanneen toiminnallaan noin viisi miljoonaa dollaria, joista hän on maksanut veroina yhteisölle yli puoli miljoonaa.

Emeryn toiminta on muuttanut kanadan politiikan lääkekannabikselle myönteiseksi. Kannabisreseptiä myönnettäessä lääreiden tiedetään suositelleen potilaidensa hankkivan siemenensä Marc Emeryn firmalta. Vaikeasti sairaiden elämänlaatua kohentanutta Emeryä voidaan syyttää yhdysvaltojen huumeparonilain perusteella. Jos Emeryn todettaisi myyneen 60,000 kilogrammaa marihuanaa, 60,000 kasvia tai 60,000 siementä, häntä odottaisi automaattinen kuolemantuomio, ellei Kanada vaatisi kuolemantuomiosta luopumista luovuttamisen ehtona.

Lähteet: The Vancouver Sun, www.cannabisculture.com

– piski

For What It’s Worth

Overgrow the Government. Inherent in that beautiful phrase are so many ideals and glories of a co-operative, peaceful society. Plant the seeds of freedom. Not overthrow, which speaks of violent conflict, but overgrow, using God’s greatest plant and the enlightenment that comes from ingesting marijuana to further a peaceful, democratic, revolution based on tolerance and love and unity of all peoples. Plants, not violence. Reason, not murderous incarceration. Personal freedom, not Nazi-like paramilitary violence.

– Marc Emery

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: