Antamisen virtuaalinen aika

Vuosi 2007 alkaa olemaan lopuillaan. Yhteisöt (perhe, koulu, työpaikka) muodostavat joulunsa perinteet, eivätkä virtuaaliyhteisöt ole poikkeus. Uuden teknologian myötä antamisen aikakin on keskitetty jokaisen omalle kotikoneelle.

Hampuusien virtuaalisen yhteisön, hamppuforumin, jokavuotinen jouluperinne on pelastusarmeijan joulupatakeräykseen osallistuminen. Kuten muillakin foorumeilla, keräyslinkki postataan foorumille ja jokainen halukas saa itse päättää summan jolla osallistuu. Jalomielisyydessään hampuusien potti on ollut vuosittain top kymmenen joukossa, eikä foorumiradion mukaan huonommaksi aiottu jäädä tänäkään vuonna.

Tätä jalomielisyyttä ei kuitenkaan harrasteta puhtaasti antamisen ilosta. Pelastusarmeijan antama porkkana suurimmille lahjoittajille on pieni mediajulkisuus. Lahjoituspotit näkyvät sivustolla, sekä suurimmat potit mahdollisesti uutisten loppukevennyksessä. Hampuuseille kyseessä on ennen kaikkea imagotyö, antamisen iloa yhtään väheksymättä. Top kymmenen on tärkeä, jotta hampuusi ei olisi itsekäs huumeveikko.

Lahjoituksia pottiin on kertynyt vauhdilla. Tällä hetkellä lahjoittaneita on neljänneksi eniten, potin ollessa yhdentenätoista. Moni lahjoitti oletusarvona olevan kymmenen euroa, jotkut koko veronpalautuksensa ja ne joilla ei ollut sitä kymppiä, sen minkä pystyivät. Myös siemenkaupasta ohjattiin tuloja keräykseen.

Kun kannabiksen laillisuustatus muuttuu, en tiedä miten käy hampuusien joulupatakeräyksen. Aktiivisimmat lahjoittajat osallistuvat tietenkin muihin tärkeiltä tuntuviin potteihin. Joka tapauksessa, vallitsevassa tilanteessa hampuusien imagotyöstä hyötyy ensimmäisenä avunsaajat ja toisena hampuusit – osallistuivat keräykseen tai eivät.

– piski

Osallistu joulupatakeräyksen hamppu -pottiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: